Förändringar & erfarenheter

(null)
Bild från när jag var på promenad med familj.
 
Jag har haft en väldigt lång paus från min gamla blogg och igår bestämde jag mig för att skapa en ny. Jag vill gärna ha något att se tillbaka på, både bilder och vad som skrivits. Något som jag är nöjd med. 
 
Mycket och inget har hänt detta år kan jag säga. 
Jag blev sjukskriven med utmattning/depression. Har gått KBT och fått möjligheten att lära mig om hur hjärnan fungerar, vad som händer när man blir utmattad eller deprimerad och på så vis lärt känna mig själv bättre. Jag har så klart mycket att lära mig och det är svårt att säga om eller när en person blir helt återställd. Det är en process.
 
Men, jag har lärt mig att de är inte hälsosamt med stress. Att de är ohälsosamt att ta på sig för mycket både i jobb och privat. Att ens liv inte bara innebär arbete och sen hem för att krascha. Det är viktigt att kunna säga nej, att inte ta med arbete hem och att allt inte måste bli klart i tid.
 
Det är så viktigt att ta sig tiden att känna efter, ta hand om sig själv och sätta sig själv först. Att andas rätt, vara närvarande och alltid ha det som redskap om någon situation/känsla blir för mycket. 
 
Jag hoppas att jag ska kunna dela med mig av mina tankar och erfarenheter. Det pratas så lite om psykisk (o)hälsa i alla dess former, även om de har blivit mycket bättre på senaste tid.
 
Nu går jag in med nya tag, med bebis på väg och andra förändringar i mitt liv. Det är jag tacksam för idag. 🙏🏽
2018 - förändring - gravid - hälsa - höst - livet - nytt - ohälsa - process - psykiskt - utbränd
MADDISENJ.SE - mode och föräldraskap

Wow låter som en mycket tuff resa men härligt att höra att du verkar vara på rätt väg igen!! Åh spännande med bebis på gång, när är det dags? :)

Svar: Ja, det har inte varit lätt. Men nu börjar det bli bättre så de är jag glad över 🙂 ja! I april är det beräknat men datum kan ju flytta på sig. Räknar med att bebis kommer i slutet av april i alla fall :)
JOSEPHINE